KNLTB Competitie 2021

24 mei 2021


De KNLTB organiseert de KNLTB Competitie 2021 van begin september tot eind oktober. Tijdens deze competitie speel je samen met jouw team op zeven speeldagen. Met deze competitie hopen we terug te keren naar een (bijna) normaal tennisseizoen met de voor tennissers bekende en geliefde competitiesfeer. Dus aanvoerders, schrijf je nu in vóór 8 juni via dit inschrijfformulier. Mocht je geen team hebben maar wel graag mee willen doen, laat dit dan even weten en dan gaan we kijken of we kunnen helpen. Stuur een e-Mail naar [email protected]

Hoe gaat dat, competitie?

Sinds januari 2019 zijn meer dan vijftig nieuwe leden lid geworden bij onze vereniging. Wellicht heb je dus nog nooit tenniscompetitie gespeeld. Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Naast het ontwikkelen van spel- en tennisvaardigheden heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid en je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen op en naast de baan.

Tijdens de KNLTB Competitie 2021 speel je samen met jouw team van vier personen op zeven speeldagen, tussen begin september en eind oktober, tegen de andere teams uit de poule. Het team stel je zelf samen met je medespelers. Een teams worden ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op je eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging in de regio op bezoek. Tijdens een wedstrijd worden er 2 of meer tenniswedstrijden gespeeld die elk bij winst 2 punten opleveren. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste punten heeft is kampioen.

Speciaal voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+) is er op de donderdagavond een laagdrempelige 8&9 Tennis dubbelcompetitie. Tijdens een wedstrijddag speel je twee dubbelpartijen. Dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk!

Speeldata

De KNLTB Competitie 2021 start begin september en loopt tot en met eind oktober. Klik hier voor alle speeldata. De competitie telt in principe zeven speeldagen.

Praktische informatie lees je hier op de competitiepagina van de KNLTB.

Heb je nog opmerkingen, goede ideeën of vragen? stuur een e-Mail naar [email protected]
 
Namens de sportcommissie,
Johan van Alphen

 

Nieuwscategorieën Competitie