Lintje voor Charlotte Vellenga

28 april 2021


Op Koningsdag 2021 is Charlotte Vellenga benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Charlotte, van harte gefeliciteerd met deze mooie erkenning voor het vele vrijwilligerswerk dat je mede voor Love '70 hebt verricht. De felicitaties zijn namens de gemeente door Burgemeester Han Weber overgebracht.

Mevrouw (Charlotte) C.E.F.W. Vellenga (06-01-1949) uit Moerkapelle staat al meer dan veertig jaar klaar voor de organisatie van de CHIO Rotterdam, een groot internationaal (paarden)topsportevenement. In de jaren 70 werd zij zelf vrijwilliger bij het onderdeel dressuur en vervulde diverse taken zoals het verzamelen van de juryscores van de dressuurwedstrijden en controleren. Ook is zij een van de oudste leden van tennisvereniging Love '70 in Moerkapelle, namelijk al meer dan veertig jaar. Zij heeft veel vrijwilligerswerk verricht, zoals het geven van jeugdtrainingen, het voeren van het secretariaat, maar ook het voorzitterschap en het clubblad. Momenteel is zij verantwoordelijk voor de barbezetting, houdt de website en sociale media bij. Noemenswaardig is dat zij de eervolle vermelding van Vrijwilliger van het jaar op haar naam heeft staan. 

De decoranus heeft zich naast haar baan als lerares verder onderscheiden door haar grote inzet als bestuurslid voor Aede Nederland die zich opwerpt voor de internationalisering van het onderwijs. Zij nam deel aan diverse Europese Erasmusprojecten waarvan meest recentelijk de projecten Elicit en Elicit + ( European Literacy and Citizenship ). Mede onder haar leiding is pedagogisch lesmateriaal voor leerlingen en verschillende opleidingsmodules voor docenten ontworpen. Verder geeft zij als vrijwillige docent in de bibliotheek een les aan groepen cursisten die nog niet voldoende de Nederlandse taal beheersen. Na haar pensionering is zij als doorgewinterde vrijwilliger beschikbaar gebleven voor de school, waar zij werkzaam was.

Nieuwscategorieën Verenigingsnieuws