Over onze vereniging

Love ’70 is een kleine, gezellige vereniging met 2 hardcourt en 3 smashcourt banen.

Tennisvereniging Love ‘70 is op 1 januari 1970 opgericht. In 2021 hebben wij ons vijftigjarig jubileum gevierd.

Onze kantine beschikt over alle faciliteiten om aansluitend op het tennis gezellig met een hapje en een drankje bij te kletsen met medespelers.

Het park

Het tennispark ligt aan de Wiekslag 5 in Moerkapelle, in de nieuwe wijk de Jonge Veenen. Sinds de oprichting in 1970 is onze vereniging hier gevestigd. In de loop der jaren is het park uitgegroeid tot 5 tennisbanen, die allemaal zijn voorzien van verlichting.

Tennisschool

Tennislessen worden verzorgd door Berry Janse en Natassja van Leeuwen van Tennisschool Berry Janse. De lessen gaan het hele jaar door. Jaarlijks organiseren zij twee wintercursussen van 13 lessen en een zomercursus van 12 of 13 lessen voor beginners, gevorderden en competitiespelers. De eerste wintercursus start in de eerste volle week van september en de tweede start in de eerste week van januari. De zomercursus duurt van half april tot begin juli.

Tennisactiviteiten

Naast het vrijspelen en tennislessen is het natuurlijk ook leuk om je krachten te meten met andere spelers. Competitie spelen is voor tennissers één van de hoogtepunten van het seizoen. Voor spelers betekent competitie spelen een teamprestatie neerzetten, onderlinge concurrentie en trainen voor een doel, maar zeker ook voor de sfeer en gezelligheid.

Naast de competitie zijn er ook regelmatig toernooien. In clubverband of open toernooien in de regio. Toernooien zorgen voor veel sfeer en gezelligheid. Enkele voorbeelden: het voorjaarstoernooi, herfsttoernooi, het Ottevanger open, het ouder-kind toernooi en ga zo maar door, er is voor elk niveau wel één of meer toernooien waar je aan deel kunt nemen.

Vrijwilligers

Gedurende het hele jaar worden er veel activiteiten georganiseerd op het sportieve vlak. Daarnaast is er ook veel werk in het onderhoud van het tennispark en de sportkantine. En niet te vergeten de bardiensten, hiervoor vragen wij alle leden van 18 jaar en ouder om tenminste twee bardiensten per jaar te draaien. Vrijwilligers spelen dus een belangrijke rol bij onze vereniging. Op deze manier blijft het tennissen betaalbaar. Je krijgt er ook veel voor terug. Als vrijwilliger kom je op een andere manier in contact met andere leden van de vereniging wat veel plezier en voldoening kan geven.

Dus wil je lekker actief zijn in een gezellige sfeer? Welkom bij Love ’70!